Paolo Bettini geeft forfait voor de Ardense klassiekers

De Italiaan Paolo Bettini van Quick Step-Davitamon geeft forfait voor de Ardense klassiekers en de Amstel Gold Race. Hij zal niet voldoende hersteld zijn van een schouderblessure die hij opliep bij een val in Gent-Wevelgem. Een test zondag viel tegen.

Belga

De winnaar van de Wereldbeker 2002 zal dus niet starten in de Amstel Gold Race (20 april/WB), de Waalse Pijl (23 april/BC) en Luik-Bastenaken-Luik (27 april/WB).

"De belangrijkste doelen dit seizoen waren Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik", zei de Toscaan, die de Primavera al won. "Ik vind het jammer dat ik moet afzeggen voor Luik. Maar ik moet mijn blessure laten genezen. Daarna richt ik me op het tweede deel van het seizoen, vooral de najaarsklassiekers van de Wereldbeker."

Voor Frank Vandenbroucke, die zondag in Parijs-Roubaix moest opgeven met een pijnlijke knie, was er beter nieuws. Hij stootte in de 'Helleklassieker met zijn knie tegen het stuur. Maar onderzoeken op maandag lieten uitschijnen dat er niets onrustwekkends aan de hand is.

"Dinsdag herneem ik de trainingen", zei Vdb. "Als alles goed gaat neem ik woensdag deel van de Grote Scheldeprijs."

En Quick Step blijft niet gespaard van blessure-ellende. De Spanjaard Pedro Horrillo blijft onbeschikbaar door een hernia. En dan is er nog ploegleider Wilfried Peeters. Hij viel zondag tijdens een fietstochtje en brak daarbij zijn elleboot. Hij moet geopereerd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer