Peter Van Petegem ontvangen door Premier Verhofstadt

Kersvers winnaar van Parijs-Roubaix èn van de Ronde van Vlaanderen, Peter Van Petegem, is maandagavond door de eerste minister Guy Verhofstadt ontvangen op de Wetstraat 16. De Lotto-Domo-renner kreeg er van de premier een aandenken voor zijn dubbele overwinning.

Belga

Het was in aanwezigheid van wielergrootheden Eddy Merckx en Roger de Vlaeminck, dat Van Petegem uit de handen van de premier een cartoon van Marc De Roo ontving. Deze toont een lachende Van Petegem met in de ene hand een kassei en de andere een Vlaamse wimpel.

"Ik ben blij dat het eens niet de vrouwelijke tennissters zijn die ik mag onvangen. Het is een fantastische prestatie die Peter neerzette sinds Roger het hem voordeed in 1977. Het is niet aan iedereen gegeven", aldus Verhofstadt. Roger De Vlaeminck voegde hier fijntjes aan toe dat het "alleen voor de grote kampioenen is weggelegd". Hij had zondag nog met Merckx voor een etentje gewed dat Van Petegem niet zou winnen zondag. "Ik betaal Eddy met veel plezier dat etentje, Van Petegem was de allersterkste", aldus De Vlaeminck.

"Ik had voor het seizoen al aangekondigd dat Van Petegem minstens één van de grote koersen ging winnen. Ik denk dat we een nieuwe heerser hebben voor de komende jaren", meent Merckx, die er nog even aan toevoegde dat het verschil met de voorbije jaren het materiaal was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer