Lleyton Hewitt dreigt met klacht tegen ATP

De Australiër Lleyton Hewitt, het nummer één van de wereld, dreigt ermee naar de rechtbank te zullen stappen als de ATP de boete niet intrekt, die de organisatie de speler had opgelegd omdat hij een interview met de televisie had geweigerd.

Belga

Twee dagen nadat hij in augustus in de derde ronde van het ATP-toernooi van Indianapolis (800.000 dollar) werd uitgeschakeld, had de Australiër zich al laten ontvallen dat hij overwoog klacht in te dienen tegen de ATP. Zijn advocaten hebben de ATP nu van die plannen op de hoogte gebracht.

Voor de weigering kreeg Hewitt van de ATP een boete van 103.000 dollar. Nochthans zou hij volgens de ATP-reglementen slechts 20.000 dollar, oftewel de helft van het prijzengeld dat hij in de eerste ronde al verdiend had, moeten betalen. In beroep werd de boete dan ook teruggebracht naar 20.000 dollar, maar daar neemt de vriend van Kim Clijsters duidelijk geen genoegen mee.

Hewitt heeft altijd beweerd nooit te hebben ingestemd met het verzoek voor een interview. De speler pikt het niet dat de ATP zich met zijn zaken bemoeit. Volgens zijn vader Glynn wil Hewitt vooral zijn naam gezuiverd zien. Als de ATP de boete niet intrekt, zal Hewitt via de rechtbank 1,5 miljoen dollar schadevergoeding eisen.

"Tennis is een geweldige sport maar de ATP zou zich beter afzijdig houden", liet Hewitt al eens optekenen in een krant. "Als je je afvraagt waarom het mannentennis het de laatste tijd zo moeilijk heeft, moet je naar de top kijken. Soms heb ik zin om andere schoenen aan te trekken en voetbal te gaan spelen."

Een woordvoerder van de ATP heeft al gezegd de ganse zaak te betreuren. "Het zou spijtig zijn als we deze zaak niet in der minne konden regelen", klinkt het. De ATP blijft er wel bij dat "de straf in verhouding staat met de ernst van de inbreuk op de reglementen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer