Axel Springer dreigt ermee uitgave Die Welt stop te zetten

De Duitse uitgever Axel Springer dreigt ermee te stoppen met de publicatie van Die Welt, een van Duitslands grootste dagbladen, als de regering groen licht geeft voor een controversiële fusie tussen twee andere Berlijnse kranten.

Belga

In een brief aan de Duitse minister van Economie Wolfgang Clement zegt Mathias Doepfner, de baas van Springer Verlag, dat hij in eerste instantie de Morgenpost en later ook Die Welt uit de markt zal halen als de regering de fusie toelaat tussen Berliner Zeitung en Tagesspiegel.

Al sinds enkele maanden is er een oorlog aan de gang in Berlijn over wie de controle krijgt over de belangrijkste dagbladen van de stad. In juni vorig jaar kondigde het mediabedrijf Gruner + Jahr de verkoop aan van Berliner Zeitung aan uitgever Holtzbrinck. Maar die heeft ook al de Tagesspiegel in handen.

De Duitse concurrentieautoriteiten spraken een veto uit tegen de transactie, die Holtzbrinck een te dominante positie op de markt zou geven. Maar de uitgever vroeg een uitzondering aan de minister van Economie. De regering zal in mei een beslissing nemen. Axel Springer fusioneerde vorig jaar Die Welt en de Berliner Morgenpost. De twee titels verschijnen apart, maar ze hebben nagenoeg dezelfde redactie en de meeste artikels zijn gemeenschappelijk.

Axel Springer geeft ook Bild uit, het populairste dagblad van Duitsland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer