Cegeka-groep neemt ICT-activiteiten Care4data uit Wellen over

De Hasseltse Cegekagroep, gespecialiseerd in ICT-diensten, heeft een overeenkomst afgesloten met het bedrijf Care4data in Wellen om middels outsourcing alle ICT gerelateerde operaties van Care4data over te nemen. Dat heeft afgevaardigd bestuurder André Knaepen van Cegeka donderdag bekendgemaakt. De overeenkomst geldt voor een periode van 5 jaar en vertegenwoordigt een waarde van 2,5 miljoen euro. Door de overname van Cegeka van de ICT-diensten van Care4Data kunnen er ook zeven nieuwe arbeidskrachten aan de slag. De overeenkomst heeft betrekking op het beheer van ICT- netwerken, -systemen en - toepassingen van Care4data.

Belga

De beslissing van Care4Data om voor outsourcing te kiezen werd ingegeven door een behoefte aan flexibiliteit en kostenbeheersing. Het bedrijf wil zich op die manier ook meer toeleggen op zijn kernactiviteiten, met name het beheer van vennootschappen in de computer-, informatica-, media-, internet-, telecom- en communicatiesectoren.

Cegeka ontwerpt, ontwikkelt en implementeert software voor de gezondheidszorg en voor het beheer van veiligheidsgegevens van gevaarlijke stoffen. Daarnaast levert de groep ook een assortiment van ICT-diensten waaronder softwareontwikkeling en help deskondersteuning. Cegeka beschikt momenteel over drie Belgische en één Nederlandse vestiging. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 22,3 miljoen euro en stelt ruim 240 personeelsleden tewerk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer