Arcelor: vrijdagochtend opnieuw onderhandelen

Een tiental vakbondsvertegenwoordigers van Cockerill hadden donderdag een gesprek met de directie van Arcelor. Die is het ermee eens om vanaf vrijdagochtend de onderhandelingen te hervatten. Daarbij zullen ook toplui Guy Dollé en Joseph Kinsch aanwezig zijn. "We komen niet naar hier om nog eens voor de zoveelste keer te horen dat de warme ovenlijn wordt gesloten, we verwachten nieuwe voorstellen," zo zeiden de FGTB-vakbondsafgevaardigden José Verdin en Jean Potier na afloop van de ontmoeting. Ze haalden scherp uit naar het machtsvertoon van de ordediensten. "We wilden de manifestanten uitleggen wat er tijdens het gesprek gezegd was, maar dat werd ons verhinderd."

Belga

De woelige betoging in de straten van Luxemburg leidde tot vijf à zes arrestaties, er vielen enkele lichtgewonden. Voorts werden ruiten van bussen en telefoonhokjes vernield. Alain Bouchard, afgevaardigd bestuurder van Cockerill, arriveerde ter plaatse enkele minuten nadat de betogers het plein voor de zetel van Arcelor hadden verlaten. Bouchard kon enkel via een achterdeur het gebouw binnen.

"De dialoog over de toekomst van de koude lijn en over de toekomst van Arcelor in Wallonië blijft open," zo zei hij tegenover Belga. "Inzake de warme lijn hebben we een opening gemaakt die de belangen van elkeen tegemoet komt. Als we nog verdergaan, brengt dat de hele groep in gevaar," luidde het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer