Rellen bij betoging metaalarbeiders in Luxemburg

Tijdens de betoging van Luikse metaalarbeiders in Luxemburg is het omstreeks 12.30 tot rellen gekomen in de buurt van de zetel van Arcelor. Het hoofdkwartier is afgezet met Friese ruiters. De betogers poogden de versperring te omzeilen en begonnen met stokken op de oproerpolitie te slaan. Rond 12.30 uur zette de politie het waterkanon in om de manifestanten uiteen te jagen maar een groep ging opnieuw de politie te lijf met stokken.

Belga

Naar schatting 2.500 Luikse staalarbeiders betoogden donderdag in de straten van Luxemburg. De betogers stapten op naar de zetel van Arcelor waar een delegatie van acht personen zou ontvangen worden door de directie. De betoging begon rond de middag, een uur later dan verwacht. De bussen waarmee de betogers naar de stad trokken, waren door de politie op de autosnelweg tegengehouden en naar de start van de betoging geleid.

Het centrum van Luxemburg-stad, ondermeer de Nicolasbrug, is afgesloten voor alle verkeer, wat voor verkeersopstoppingen zorgt in de stad....

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer