Touring verwacht zeer druk Paasweekend

Touring verwacht een druk Paasweekend. Vooral op Paasmaandag wordt het in heel Europa zeer druk op de weg, aldus de automobilistenvereniging. Veel mensen keren dan terug van een vakantie in binnen- of buitenland.

Belga

In eigen land spitst het drukke verkeer zich traditioneel toe op de kust en de Ardennen. Touring verwacht problemen op de E40 Brussel-kust, de E17 Gent-Kortrijk, de N49 Antwerpen-Knokke en de E411 naar de Ardennen.

De grootste drukte is voor vrijdagavond en zaterdagvoormiddag. Touring raadt aan vrijdag 's ochtends of later op de avond te vertrekken. Op zaterdag stelt men het vertrek best uit tot vroeg op de middag, meldt Touring. Zondagvoormiddag kunnen bij mooi weer de dagjestoeristen bijkomende verkeersdrukte veroorzaken, aldus een persbericht. Voor de terugkeer wordt het vooral druk op Paasmaandag in de late namiddag en avond.

In Frankrijk is het ganse Paasweekend rood ingekleurd, met vooral vrijdag grote drukte in en rond Parijs. De grootste knelpunten worden verwacht op de A6 (Parijs-Mâcon-Lyon), A7 (Lyon-Marseille), A9 (Orange-Perpignan), A10 (Parijs-Bordeaux) en de wegen in de Alpengebieden.

In Duitsland weegt de vertrekdruk vanaf donderdag, met veel files tot gevolg. Touring verwacht vrijdag minder verkeersdrukte, met een nieuwe vertrekpiek op zaterdag. Paasmaandag wordt oranje ingekleurd; d.i. druk verkeer met beperkte filevorming. De knelpunten situeren zich in het zuiden, rond Frankfurt (A3 en A5), Karlsruhe (A5 en A8), Stuttgart (A8), Nürnberg (A9) en München (A9 en A99), en de grensovergangen met Oostenrijk.

In Zwitserland wordt het volgens Touring druk op vrijdagnamiddag en -avond, en zaterdagochtend richting zuiden. Richting noorden wordt op maandag het drukst. Vooral op de as Luzern - St. Gothard - Chiasso wordt druk verkeer verwacht.

De drukste dagen in Oostenrijk zijn vrijdagavond en zaterdag, richting zuiden, en Paasmaandag richting noorden. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 (Salzburg-Villach), A12-A13 de as Kufstein-Innsbruck-Brenner, de weg van Füssen naar Innsbruck en de toegangswegen tot de wintersportgebieden in Tirol en Vorarlberg.

In Italie verwacht Touring zaterdag druk wegverkeer in de omgeving van Milaan en op de A22 (Brenner-Trento-Verona).

Meer info op de verkeersinfolijn van Touring (tel. 0900/10.280) en website

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer