Moeder liet haar minderjarige zoon tien joints per dag roken

Een Oostenrijkse moeder heeft haar tienerzoon jarenlang gemiddeld tien joints per dag laten roken om hem van de alcohol af te houden. De vrouw werd vrijdag aangehouden in Villach, in het zuiden van Oostenrijk.

Belga

"Aangezien cannabis niet schadelijk is voor de gezondheid en ook geen verslavende drug is, wou de moeder haar zoon beschermen tegen alcoholmisbruik", verklaarde Markus Plazer, politiecommissaris van Villach in de provincie Karinthië.

De 'therapie' begon drie à vier jaar geleden. De scholier kreeg dagelijks cannabis toegediend in de vorm van injecties of joints. "Tussen de vijf en tien joints per dag, de kruidendrankjes niet meegeteld", zei Plazer. Hij voegde eraan toe dat de jongen niet gedwongen werd. "Ze rookten samen", zei de commissaris. "De vrouw verkoos dat haar zoon jointjes opstak, liever dan dat hij alcohol dronk", klonk het.

De 49-jarige Oostenrijkse, al jarenlang uitkeringsgerechtigd, had in haar woonkamer 12 cannabisplantjes staan. Woensdag werd ze na een anonieme klacht aangehouden. Ze zit ondertussen in voorhechtenis.

De Oostenrijkse wetgeving verbiedt het bezit, de productie en de handel van drugs en legt een gevangenisstraf op van zes maanden tot twintig jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer