Battard- en Central Cash-supermarkten opnieuw dicht dit weekend

De Central Cash- en Battard-supermarkten zullen dit weekend waarschijnlijk opnieuw gesloten zijn. De actie volgt op de weigering van de directie van Laurus in België om de verzoeningsvergadering van woensdagmorgen bij te wonen. Volgens de socialistische bediendenvakbond BBTK staan er ook andere acties op stapel.

Belga

Vorige week trok een driehonderdtal werknemers van de 28 Laurus-winkels in ons land waarvoor nog geen overnemer gevonden is, naar Nederland voor een ontmoeting met de directie van de Nederlandse supermarktketen. De werknemers wilden garanties over hun toekomst.

Midden januari maakte Colruyt bekend een deel van de Belgische activiteiten van Laurus te willen overnemen. Laurus omvat in België de supermarktformules Battard, Central Cash, Spar en Eurospar. Colruyt heeft inmiddels de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor de overname. De keten zal 21 Battard- en 5 Central Cash-winkels omvormen tot de Colruyt-formule. Op die manier zullen er 26 Colruyt-winkels bijkomen. In de 28 andere Battard- en Central Cash-vestigingen is Colruyt niet geïnteresseerd. Het lot van die winkels is momenteel nog steeds onduidelijk. Bijgevolg trokken de werknemers naar Nederland. Ze kwamen echter van een kale reis terug: de Nederlandse directie verwees het dossier door naar de verantwoordelijken van Laurus in België. De Belgische directie zegt sinds het begin van de onderhandelingen dat ze maar een tussenpersoon is tussen Laurus Nederland en de vakbonden.

Naast de Battard- en Central Cash-vestigingen zal Colruyt ook het Battard-distributiecentrum en de administratieve diensten in het Waalse Pommeroeul in zijn logistiek netwerk integreren. De groep neemt ook de Spar-formule van Laurus over. De Nederlandse keten is in ons land franchisegever en leverancier van ongeveer 350 Spar- en Eurosparwinkels. Laurus treedt dus op als groothandelaar voor de meeste producten van Spar. Colruyt zal die taak nu overnemen. Het gaat om een nieuwe activiteit voor de Belgische groep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer