Baby's in Hongkong mogelijk besmet met SARS

Drie vroeggeboren baby's in Hongkong van moeders bij wie SARS is vastgesteld, hebben ademhalingsproblemen die aan de longziekte doen denken.

AP Ned

De baby's zijn vervroegd ter wereld gebracht door middel van een keizersnede, omdat de moeders ernstig ziek waren en om complicaties als gevolg van het gebruik van medicijnen door de moeders te voorkomen, zei de behandelend arts woensdag.

Hoewel het ziektebeeld van de baby's steeds meer op SARS begint te lijken, sluit de dokter niet uit dat de symptomen worden veroorzaakt doordat ze te vroeg geboren zijn. Twee van de baby's hebben koorts, zoals de meeste SARS-patiënten.

Een van de moeders is inmiddels aan de ziekte overleden; over de toestand van de andere twee moeders is niets bekend. Alle drie de vrouwen slikten het medicijn ribavirin, dat volgens dokters schadelijk is voor de foetus. Dinsdag overleden in totaal negen mensen in Hongkong aan SARS, het grootste aantal in één dag tot nu toe.

De hoogste bestuurder van Hongkong, Tung Chee-hwa, maakte bekend dat de scholen vanaf dinsdag in fases opnieuw hun deuren zullen openen. Studenten en personeel moeten maskers dragen en ouders moeten dagelijks de temperatuur van hun kinderen meten zodat ze niet ziek naar school vertrekken.

Wereldwijd zijn tot nu toe meer dan 3.000 mensen getroffen door het SARS-virus en minstens 162 mensen zijn aan de ziekte overleden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer