"Drijfveer drievoudige moord in Zoutleeuw nog onduidelijk"

Drie weken nadat een 36-jarige man in Budingen (Zoutleeuw) zijn partner en haar ouders doodschoot is het voor het Leuvens gerecht nog steeds onduidelijk wat de dader tot deze moorden gebracht heeft. Het onderzoek is overigens nog verre van afgerond. Nog diverse experten zoals psychiater en wetsdokter moeten hun verslagen binnenleveren. Ook het moraliteitsonderzoek is nog niet klaar.

Belga

"In tegenstelling tot de eerste dagen na de feiten is de man thans helder van geest, werkt goed mee en vertelde al zeer precies hoe hij tijdens de bewuste avond de moorden pleegde. De feiten vinden weliswaar hun verklaring in de spanningen binnen het gezin, maar de dader kan of wil nog niet zeggen wat hem die avond precies gedreven heeft. We hebben op dit ogenblik nog steeds geen weet van een rechtstreekse aanleiding", aldus parketwoordvoerster Marie-Paule Van Langenhoven.

De man vluchtte na de feiten met zijn 8-jarig zoontje naar zijn ouders in Linter, waar hij in de vroege ochtend zonder verzet door de politie ingerekend werd. Het gerecht gaat ook nog een kinderpsycholoog aanstellen die met het kind zal praten. Het kind was overigens geen getuige van de moorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer