Museeuw en Van Petegem starten als favoriet in Paris-Roubaix

Zondag wordt het internationale wielerpeloton al voor de 101e keer over de erbarmelijke kasseiwegen tussen Parijs en Roubaix gestuurd voor de derde wereldbekerwedstrijd van het jaar. Onze landgenoten Johan Museeuw en Peter Van Petegem starten als belangrijkste favorieten.

Belga

Beide Belgen verkeren in uitstekende conditie en kijken vol vertrouwen uit naar de 'helleklassieker'. Museeuw kan zondag al voor de vierde keer winnen en zo mederecordhouder worden met Roger De Vlaeminck. Peter Van Petegem kan de eerste sinds diezelfde De Vlaeminck in 1977 die in hetzelfde jaar zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix wint.

De twee gingen vrijdag nog op verkenning in de hel en oogden achteraf bijzonder ontspannen. "Gent-Wevelgem heeft me geleerd dat ik weer de oude ben", aldus Museeuw. "Jammer dat de Ronde van Vlaanderen twee dagen te vroeg gekomen is. Maar nu voel ik me opnieuw zoals ik me moet voelen: op mijn sterkst." Zelfs vragen over het Bos van Wallers, waar hij zo'n onzalige herinneringen aan overhoudt, konden hem niet uit zijn goed humeur halen.

Over het aantal overwinningen die hij in zijn carrière al behaalde wilde hij wel even iets rechtzetten. "Het Zijn er nu al 101", zei hij. "Twee criteriums zijn vergeten in de opsomming, die ik gelezen heb. Mocht ik zondag Parijs-Roubaix winnen, zou het mijn 102e zege als prof zijn. Een overwinning, die ik het liefst met een solo zou behalen, want da's de mooiste manier om de wielerbaan van Roubaix binnen te rijden."

Terwijl Johan Museeuw zich niet aan een pronostiek waagt, is Van Petegem duidelijk. Hij ziet slechts twee kanshebbers: Johan Museeuw en zichzelf. "Omdat ik weet hoe goed Johan zal zijn en omdat ik weet hoe goed en rustig ik zelf momenteel ben", legt hij uit. "Persoonlijk voel ik me veel beter dan toen ik in 1999 de Ronde van Vlaanderen gewonnen had. Toen had ik wel iets te veel gefeest. Nu ben ik goed uitgerust en voel ik me er helemaal klaar voor. In 2000 was ik al tweede en ook andere keren had ik al het gevoel dat ik Parijs- Roubaix kon winnen."

Bang dat Johan Museeuw met Tom Boonen, Frank Vandenbroucke en de andere een betere ploeg rond hem zal hebben, is Van Petegem niet. "Ook mijn ploeg zal er staan met een sterke Wim Vansevenant, een goede Leif Hoste en met Leon van Bon en Nico Eeckhout, die na lijfelijke miserie snel teruggekomen zijn", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer