Ryanair verwacht 75 pct bezetting Oostende-Londen

De verkopen op de route Oostende-Londen van Ryanair lopen goed. De goedkopetarieven-luchtvaartmaatschappij verwacht voor de eerste maand een bezettingsgraad van gemiddeld 75 procent. Dat kondigde David Gering, sales & marketing manager van Ryanair, dinsdag op een persconferentie aan.

Belga

De eerste vlucht Oostende-Londen is gepland voor 1 mei. "Vooral de boekingen vanuit Oostende lopen goed. Omgekeerd gaan we volgende week in de Britse hoofdstad een reclamecampagne opzetten om Brugge -onder welke naam de luchthaven in het buitenland zal bekend zijn- aan te prijzen", aldus Gering.

Ook de andere nieuwe bestemming, Girona in Spanje, die vanuit Charleroi wordt aangevlogen, loopt volgens de sales manager goed. Ryanair gaat hier in de tegenaanval met JetOnly, het initiatief van touroperator JetAir waarbij goedkope tickets zonder hotelreservatie worden aangeboden naar vakantiebestemmingen. "We blijven de goedkoopste, vooral dankzij onze kostenstructuur", luidde het dinsdag. Nochtans hoeft Ryanair van JetOnly niet veel concurrentie te verwachten, want beide luchtvaartmaatschappijen hebben met Girona (Catalonië) slechts één gemeenschappelijke bestemming.

Ryanair verwacht het eerste trimester met winst af te sluiten. Het aantal passagiers op de luchthaven van Charleroi groeide in maart in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, met 37 procent. Maar ook het aanbod van Ryanair vanuit Charleroi is in dat jaar toegenomen.

Gering gaf wel toe dat ook Ryanair niet ontsnapt aan de trend om laat te boeken. "Er wordt langer dan vorig jaar gewacht om een reis te boeken", aldus de sales en marketing manager. "Vandaar dat de orders voor juni en juli lager liggen dan vorig jaar".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer