Alken-Maes investeert 1 miljoen euro in Mort Subite-brouwerij

Alken-Maes heeft een investeringsplan van 1 miljoen euro klaar voor de modernisering van de brouwerij Mort Subite in Kobbegem. Dat bevestigt woordvoerster An Steylemans van Alken-Maes. Het plan omvat investeringen in verschillende domeinen, die zowel de toekomst van de brouwerij als die van de Mort Subite-bieren moet garanderen.

Belga

Naast nieuwe administratieve gebouwen en laboratoria komt er een nieuwe opslagtank. De eiken vaten, waarin de bieren rijpen, worden gerenoveerd. "Ze zullen met speciale transporten naar Bretagne worden gebracht, waar ze door specialisten zullen worden aangepakt," zegt Steylemans. Per vat kost dat ongeveer 10.000 euro.

Voorts wordt er geïnvesteerd in milieu en leefbaarheid van de omgeving. Zo is er voorzien in een aansluiting op gas en worden maatregelen genomen om minder afvalwater te lozen. Volgens Steylemans is er in het buitenland meer en meer belangstelling voor de Mort Subite-bieren. Zo zou er in Azië interesse zijn. Er komt een vernieuwde marketing-aanpak voor de verdere groei van de bieren. Vijftien procent van het totale gerealiseerde volume (60.000 hl) gaat nu naar uitvoer.

De portfolio van Mort Subite omvat Geuze Lambik, Kriek, Framboise, Peche en Cassis. In Kobbegem werken 10 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer