SARS: Aziatische luchtvaartbedrijven zenden SOS

Aziatische luchtvaartmaatschappijen in de streek waar de longziekte SARS heerst, hebben er bij de overheden in de regio op aangedrongen om de luchthaventaksen en andere kosten te schrappen om zo de ineenstorting van de sector te vermijden. De luchtvaartindustrie heeft erg te lijden onder de gevolgen van SARS.

Belga

Richard Stirland, directeur-generaal van de Aziatische luchtvaartmaatschappijenvereniging AAPA, heeft de andere partijen die in de luchtvaartsector aanwezig zijn (luchthavens, uitbaters), gevraagd om de kosten voor de luchtvaartmaatschappijen te verminderen. Nu het aantal reizigers drastisch is teruggevallen, zijn die kosten immers voor de rekening van luchtvaartbedrijven.

"Het is van levensbelang voor het voortbestaan van de luchtvaartindustrie dat de verscheidene partijen de financiële gevolgen van SARS dragen", stelde hij. Stirland verwees naar de overheidssteun die de Amerikaanse luchtvaartbedrijven gekregen hebben inzake verzekeringen en veiligheid.

De 17 luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van de AAPA, hebben in april wekelijks zowat 650 vluchten geschrapt. Voor sommige maatschappijen gaat het om de helft van hun activiteiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer