Wall Street stijgt fors na goed nieuws uit financiële sector

De beurs van New York is de week met een mooie winst begonnen. Dankzij positief nieuws uit de financiële sector en van sigarettengigant Philip Morris (Altria) klom de Dow Jones 1,80 procent tot 8.351,10 punten. De technologiebeurs Nasdaq won 1,92 procent tot 1.384,95 punten.

Belga

De Standard and Poor's 500-index, die de algemene tendens weergeeft, steeg met 16,93 punten (+1,95 procent) tot 885,23 punten. De handel was kalm met 1,10 miljard aan verhandelde aandelen op Wall Street en 1,13 miljard op de Nasdaq.

Een rechter in de staat Illinois besloot maandag de borgsom die Philip Morris USA moet betalen om in beroep te kunnen gaan tegen een veroordeling en die nefast kon zijn voor het voortbestaan van de sigarettenfabrikant, terug te brengen van 12 naar 6 miljard dollar.

Anderzijds boekte Citigroup, werelds financiële nummer één, een netto winst van 79 cent per aandeel, dat is twee cent per aandeel beter dan voorspeld. De Bank of America deed eveneens beter. De bank kwam uit op een winst van 1,59 dollar per aandeel, of 11 cent meer dan wat de analisten verwacht hadden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer