WorldCom bereikt akkoord met schuldeisers over reorganisatie

Telecomreus WorldCom maakte maandag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met z'n schuldeisers over een reorganisatie. WorldCom moest juli vorig jaar uitstel van betaling aanvragen na een boekhoudschandaal.

Belga

Topman Michael Capellas, die de bedrijfsleiding overnam na het bekendmaken van onregelmatigheden in de boekhouding, zei dat het bedrijf dit weekend overeenkomst bereikte met de crediteurs zodat het bedrijf tegen oktober kan verrijzen uit het gerechtelijk akkoord. Capellas, de voormalige topman van Compaq, had beloofd ten laatste op 15 april met een reorganisatieplan naar buiten te komen.

Door de herstucturering krimpt de schuld van 30 miljard dollar naar 4 miljard dollar. De overeenkomst is bereikt met een comité dat 90 procent van de claims vertegenwoordigt.

WorldCom doet ook afstand van de bezoedelde naam en neemt de naam over van dochterbedrijf MCI. Het hoofdkwartier verhuist van Mississippi naar het noorden van Virginia, waar de thuisbasis is van MCI.

Sinds juli 2002 voert WorldCom een kostenbesparingsplan van 2,5 miljard dollar uit en zijn 22.000 banen geschrapt.

Vier voormalige toplui hebben schuld bekend in het strafonderzoek naar de zaak waarbij voor 11 miljard dollar in de boeken werd gesjoemeld. In 1999 bedroeg de marktkapitalisatie van WorldCom 180 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer