Vakbonden Umicore Hoboken voeren voorlopig geen acties

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij non-ferrobedrijf Umicore in Hoboken plant voorlopig geen acties en legt zich neer bij het omstreden ontslag van een vakbondsvertegenwoordiger in de fabriek. "We willen de discussie opentrekken naar andere knelpunten in het bedrijf," zegt Rik Desmet (ABVV).

Belga

Umicore kondigde vorige week aan dat het een ABVV-vakbondsman ontslaat omdat hij zich niet hield aan de veiligheidsvoorschriften in de vestiging in Hoboken. De betrokkene ontvangt een verbrekingsvergoeding van vijf jaar.

"Wettelijk kunnen we daar niets meer aan veranderen," zegt Desmet. "We willen de discussie nu opentrekken naar andere knelpunten inzake veiligheid binnen het bedrijf. Daarbij komen ook de bestaande sanctie-bepalingen aan bod," luidt het.

Acties zijn er momenteel niet. "De helft van de arbeiders zit momenteel in het stelsel van tijdelijke werkloosheid." Wel sluiten de vakbonden niet uit dat er over drie à vier weken -rond half mei- alsnog acties worden gevoerd. Een staking is niet uitgesloten, zo zegt Desmet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer