Speedy gedeeltelijk overgenomen door VP-Lambrecht

Een deel van de Belgische garageketen Speedy is overgenomen door VP-Lambrecht uit Sint-Niklaas, dat met de bandencentrale Q-team al actief is in de sector. Dat maakte de curator van Speedy, Ronald Parijs, aan Belga bekend. Financiële details over de overname werden niet vrijgegeven.

Belga

De overname gebeurde afgelopen week, maar raakte pas maandag bekend. De overname slaat op de merknaam 'Speedy', op tien verkooppunten en op de voorraden en inrichtingen van alle garagecentra, met uitzondering van de garage in Marcinelle die apart werd verkocht.

De curatoren zoeken nu nog een koper voor het vastgoed dat eigendom was van Speedy: een 20-tal garages. "Die zullen individueel worden verkocht. Doordat het om ontmantelde gebouwen gaat kunnen ze dus ook gebruikt worden voor andere doeleinden", aldus curator Parijs.

Bij de overname engageerde VP-Lambrecht zich volgens de curator om een 30- tot 40-tal ex-werknemers van Speedy over te nemen. Medio februari raakte bekend dat de eigenaars van Speedy, de Britse investeringsmaatschappij CVC en de Finse moedergroep Kwik-Fit, niet langer in de Belgische garageketen wilden investeren, omdat ze niet voldoende rendabel zou zijn. Er werd het faillissement uitgesproken. In totaal had Speedy in België 32 vestigingen. Er werkten ongeveer 120 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer