Gevechten in Gazastrook en op Jordaanoever eisen zes doden

Nieuwe gevechten tussen Israeli's en Palestijnen in de Gazastrook en in het noorden van de Westelijke Jordaanoever hebben dinsdag het leven gekost aan drie Israëli's en drie Palestijnen.

Belga

In Karni (Gazastrook) kwamen twee Israëli's en een Palestijn om het leven. De Palestijn drong de lokalen van een checkpoint binnen en doodde twee Israëlische bedienden met een automatisch wapen en granaten. Soldaten die instonden voor de bewaking van de grensovergang schoten de belager daarop dood.

In Nabloes op de Westelijke Jordaanoever werden eerder op de dag een Israëlische luitenant en een Palestijn vermoord. Luitenant Daniel Mandel liet het leven toen hij drie leden van de radicale Palestijnse beweging Hamas wilde arresteren. Twee Hamasstrijders gaven zich over, maar de derde opende het vuur op de Israëlische soldaten. Hij doodde de Israëlische officier, maar werd later zelf gedood.

Volgens een verantwoordelijke van de Palestijnse inlichtingendiensten was de vermoorde Palestijn geen lid van Hamas, maar van de al Aqsa Martelaarsbrigade, een gewapende groepering die banden heeft met de Fatahbeweging van de Palestijnse president Yasser Arafat.

In Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, werd in de nacht van maandag op dinsdag een Palestijn vermoord door een Israëlische tankgranaat in de wijk Tal al-Sultan.

Sinds het begin van de Intifada in september 2000 vielen nu al 3.159 doden, van wie 2.377 Palestijnen en 724 Israëli's.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer