54-jarige man aangehouden na ontploffing in Brussel

Het Brussels gerecht heeft een 54-jarige man aangehouden in verband met de ontploffing en brand die in de nacht van zondag op maandag in een pand aan de Voorlopig Bewindstraat 48 in Elsene een dode en drie gewonden heeft geëist. Dat heeft het parket van Brussel dinsdag gemeld.

Belga

Het gaat om een bewoner van het pand die heeft bekend het gebouw in brand te hebben gestoken in een zelfmoordpoging. De man was depressief en vertelde aan zijn ondervragers dat hij toen hij zijn kamer in brand stak nog niet had beslist of hij het deed om zelfmoord te plegen of om in de gevangenis terecht te komen, aldus het parket.

De brand ontstond na een ontploffing om 3.30 uur maandagochtend op een tussenverdieping waar een wasmachine stond. In de paniek die daarop ontstond, sprong een 44-jarige buurvrouw van de eerste verdieping naar beneden en overleed ter plekke. Drie bewoners van de tweede verdieping konden door de brandweer gered worden. Zij waren licht bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht.

De brandstichter zelf liep lichte brandwonden op. Hij is aangehouden voor vrijwillige brandstichting bij nacht met een dode en gewonden tot gevolg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer