Ongeval met vrachtwagens op E17 in Waasmunster

Op de snelweg E17 richting Gent in Waasmunster zijn dinsdag omstreeks 7.20 uur, in volle ochtendspits, twee ongevallen met vrachtwagens gebeurd. De chauffeur van een Nederlandse vrachtwagen zat een uur lang gekneld in zijn verpletterde stuurcabine. Hij verkeert in levensgevaar.

Belga

De ongevallen gebeurden, net als bij het dodelijk accident maandagvoormiddag, bij wegenwerken in de rijrichting van Gent. De rijweg is volledig versperd. Het verkeer wordt omgeleid via de laterale wegen van de op- en afritten Sint-Niklaas.

Vooraan de filevorming, aan de wegenwerken richting Gent, reed een vrachtwagen in op een personenwagen, maar bij dat ongeval raakte niemand gewond.

Even verderop haakten, vermoedelijk op ongeveer hetzelfde moment als eerstgenoemd ongeval, drie vrachtwagens op elkaar in, een Nederlands, een Iers en als laatste opnieuw een Nederlands voertuig. De stuurcabine van deze laatste vrachtwagen boorde zich helemaal in de Ierse vrachtwagen voor hem. De chauffeur van de Nederlandse truck raakte gekneld in zijn stuurcabine. Pas na één uur konden de hulpdiensten hem uit het wrak bevrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer