Nieuw artikel

Op de eerste rij stond hij te feesten. Dusan Belic. In onderlijfje, zijn favoriete grijze keepersshirt had hij al in het geelblauwe supportersvak geslingerd, met schuim op de lippen en de armen hoog in de lucht. De sympathieke Serviër werd op het Kiel alweer de held van de avond.Voor rust hield hij Obodai van een doelpunt, na de pauze wierp hij zich met gevaar voor eigen leven in de baan van Quansahs schot. “Ik heb toch gezegd dat dit mijn gelukshandschoenen zijn!”, glunderde Belic. “Maar ze zijn bijna stuk. Ik ga ze nu opzij leggen voor de finale. Nog één wedstrijd.”

ghouben

Dusan Belic werd geboren op 29 maart 1971. Het jaar dat STVV voor het eerst de bekerfinale speelde.Toen verloor het tegen Beerschot.

“Ik voelde dat we het zouden halen,” aldus Belic. “Het kan toch geen toeval zijn dat ik net in 1971 geboren ben? Maar we hebben er hard voor moeten knokken. Vooral na rust kwamen we onder zware druk te staan. Maar we hielden stand.”

Dankzij Belic. De Truiense keeper moest zich enkele keren reppen om de nul op het bord te houden. “Voor rust was er dat schot van Obodai. Er zat heel veel effect op die bal. Hij vertrok naar rechts, maar draaide plots naar links. Ik kon er nog net bij met een goeie reflex. Het moment van de match was die pegel van Quansah. Ik zag Kpaka over de bal lopen en moest me haasten om me er nog voor te gooien. Ik kon hem stoppen. Gelukkig, want anders hadden zij vleugels gekregen, vrees ik.”

Belic slikte tijdens heel de bekercampagne slechts één doelpunt. Op Anderlecht. Daar kan je mee buiten komen.“Hoeveel matchen hebben we gespeeld? Zes? Amai, dan heb ik het inderdaad niet slecht gedaan! (buldert) Want het is geen schande om een goaltje te slikken op Anderlecht. Deze kwalificatie is het mooiste moment uit mijn carrière. En nu gaan we volop voor de winst. Lommel of La Louvière, het maakt niet uit. Als je logisch nadenkt, botsen we op de Walen. Wij zijn natuurlijk favoriet,maar La Louvière is een stugge ploeg. Dat bewezen ze vorige vrijdag nog op Staaien.”

Belic trekt op 1 juni voor het eerst naar het Koning Boudewijn Stadion. “Ik ben er nog nooit geweest,” aldus de doelman. “Neen, ook niet om een wedstrijd te bekijken. Het wordt mijn vuurdoop. Ik kan al niet meer wachten.We gaan die beker pakken.Wacht maar.En dan de UEFA Cup in. Want de Champions League is voorlopig te veraf. (lachje) Maar wie weet, zaterdag spelen we tegen Anderlecht...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer