Ontploffing in Brussels pand was zelfmoordpoging bewoner

Het gerecht heeft maandag één man opgepakt na de ontploffing en brand die in de nacht van zondag op maandag in een pand aan de Voorlopig Bewindstraat 48 in Brussel een dode en drie gewonden heeft geëist. Dat heeft het parket van Brussel gemeld. Het gaat om een bewoner van het pand die heeft bekend het gebouw in brand te hebben willen steken in een zelfmoordpoging.

Belga

De brand ontstond na een ontploffing om 3.30 uur maandagochtend op een tussenverdieping waar een wasmachine stond. In de paniek die daarop ontstond, sprong een persoon van de eerste verdieping naar beneden en overleed ter plekke. Drie bewoners van de tweede verdieping konden door de brandweer gered worden. Zij waren licht bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Een 54-jarige man die een kamertje van 2 bij 4 meter bewoonde op de tussenverdieping gaf toe het gebouw in brand te hebben willen steken. Hij stapte zelf naar de politie en verklaarde met de brand zelfmoord te hebben willen plegen nadat hij een reeks pillen had geslikt. Hij liep brandwonden op.

De brandstichter is maandagnamiddag voorgeleid bij onderzoeksrechter Patrick De Coster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer