Handbal: Dit Sasja hoort niet in barrage

De 40-24 cijfers, waarmee Sasja vorige zaterdag sporthal Sorghvliedt nog eens uit de bol deed gaan, waren zo duidelijk dat ze elke commentaar in feite overbodig maken. De enige vraag die je je kan stellen is of Sasja wel in de barragewedstrijden thuishoort.

ghouben

“Dat is de vraag die wij ons ook stellen en tegelijk negatief beantwoorden”, zegt secretaris Robert Peeters.“Maar toch staan we er. Het is lange tijd een dubbeltje op zijn kant geweest tussen ons en Herstal.Als je de resulaten van de play-offs nu bekijkt, dan bevestigen die alleen maar de stelling dat wij daar in feite thuishoren. Grote oorzaak van ons falen zijn de twee verlieswedstrijden tegen Wezet.Dat had nooit mogen gebeuren.”

De omstandigheden zijn alles behalve ideaal.

“Dat is het minste dat je kan stellen. De reguliere competitie is al drie weken gedaan en nu starten we maar met de eindstrijd. Na zaterdag liggen er weer drie weken tussen eer we aan de volgende partij beginnen. Dat is voor een ploeg nooit goed om op niveau te blijven.”

Hoe vang je dat op?

“Door van de nood een deugd te maken. Alle ploegen zaten in dat vaarwater. We hebben dus een aantal oefenpartijen gespeeld, die ons de kans gaven om al een aantal experimenten uit te voeren naar volgend seizoen toe.We kregen een nog beter zicht op wat de ploeg kan en wat ze niet kan. Het komt er nu op aan om de huidige ploeg in de eerste plaats samen te houden en dan de kern in de breedte uit te bouwen. We bleven het voorbije jaar gelukkig nogal gespaard van ernstige blessures. Maar dat is een risico dat we geen tweede maal willen lopen. Er is in de voorbije periode met iedereen al gepraat en niemand wil echt weg. Maar we doen er alles aan wat binnen onze financiële mogelijkheden ligt om Sasja verder uit te bouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer