Zaalvoetbal: TLR Antw. - M. Lommel 11-3

Met regerend landskampioen Charleroi en TLR Antwerpen spelen op woensdag 30 april in Eigenbrakel de twee kopstukken uit de landelijke topklasse ook de bekerfinale. Charleroi veegde vorige week Koersel van het terrein met 0-8 cijfers en gisterenavond versloegen de Antwerpenaars in de tweede halve finale Minicup Lommel met 11-3.

ghouben

De Metropoolploeg liet in een ondermaatse eerste helft nochtans helemaal niet de indruk op een afgetekende overwinning af te stevenen. Beide formaties startten erg voorzichtig zodat er niet veel te beleven viel tot Vergauwen in de 13de minuut een dubbelpas met Gielens succesvol afrondde. TLR knutselde daarop nog enkele riante kansen in elkaar, maar Bachar stuitte twee maal op het doelhout. Op 30 seconden van rusten zorgde Bierens uit een snelle tegenactie nog voor onverwacht evenwicht: 1-1.

Antwerpen kwam in een totaal andere gedaante uit de kleedkamers en maakte Lommel af in de eerste 5 minuten met goals van Bachar (2) en Gessner (2). De fut was er bij Lommel van dan af definitief uit. Maréchal scoorde weliswaar nog twee keer tegen, maar de gastheren diepten stelselmatig hun voorsprong verder uit via El Haoual en Grünholz (5).

Rudy Put, coach van Lommel, toonde zich achteraf nochtans niet te erg ontgoocheld. “De eerste helft hebben we goed stand gehouden en zelfs enkele schitterende kansen afgedwongen. Na de pauze gaven we het bij een 3-1 stand volledig uit handen. In plaats van 2-2 werd het direct 3-1. Toen sloeg het wedstrijdbeeld helemaal om. Het was niet onlogisch dat de kopjes omlaag gingen. Antwerpen profiteerde daardoor van de ruimte en heeft dat zwaar afgestraft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer