Basket: RBA heeft lot weer in eigen handen

Estaimpuis 76 - RB Antwerpen 79

ghouben

Tegen een alleen op papier volledig Estaimpuis - Lane en Sindeljic zaten op de bank maar verkozen niet te spelen - kon RBA, niet zonder moeite, de broodnodige zege meepikken. Zo hebben de Antwerpenaars hun lot in deze degradatiepoule weer in eigen handen. Winst zaterdag tegen Wevelgem betekent het einde van de nachtmerrie.

RBA probeerde van in het begin langs een uitstekende Young zijn greep op de partij te krijgen. Dat lukte slechts gedeeltelijk in het eerste kwart omdat Rados baas was in de rebound. Toen coach Rotsaert, die ook zijn zoon Sam terecht veel speeltijd gunde, daarna Buja inbracht om tegen Young op te tornen, schaadde dat wel aan het offensief rendement van de thuisploeg.

Omdat Archie met een dijk van een eerste helft (15 punten waarvan 7 op 7 vrijworpen) zijn belabberde prestatie van zaterdag deed vergeten, kon Antwerpen stilaan de bovenhand nemen. Rust 37-41.

Een blitzstart met fastbreaks, dunks en twee Lori-bommen leverde een 2-14 op en RBA zat op rozen. 39-55. Estaimpuis probeerde het tij te keren, maar aangezien ook verdeler en uitblinker van zaterdag Hall met vier fouten mocht rusten, kwam er geen lijn meer in de ploeg.Tony Van den Bosch roteerde veel en liet zijn spelers de partij rustig onder controle houden Toch plaatste Estaimpuis bij 54-64 een 10-0 en waren er drie bommen en nuttig reboundwerk van Young nodig om na de gelijke stand de paniek en verder onheil te voorkomen. Bij 76-79 kreeg Estaimpuis nog twee kansen op verlenging, maar een nochtans sterke Rados miste.

ESTAIMPUIS: Veldeman 7, Van de Keere 14, Hall 5, Flanders 12, Rados 16, Buja 6, Rotsaert 14.

RB ANTWERPEN: Loubry, Krikemans 2, Sterk 9, Lopatka , Loridon 15, Archie 19, Karebin, Young 16, Van der Jonckheyd 11, De Miranda 7.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer