Bilzen: Jeugdhuis drinkt voortaan uit herbuikbare bekers

Afvalintercommnale Intercompost en de stad Bilzen starten een project met herbuikbare drinkbekers in kunststof. Beide partners hopen met dit project de afvalberg - die na een festival, fuif of evenement meestal achterblijft - te verkleinen.Tijdens fuiven en festivals werden tot nog toe plastic wegwerpbekertjes gebruikt; glazen zijn immers te gevaarlijk. Na afloop van het evenement blijft vaak een enorme troep platgetrapte bekertjes achter. En dat bezorgt de organisatoren niet alleen heel wat opruimwerk, de berg bekertjes vormt bovendien een zware belasting voor het milieu.

Kdejager

BR>

Intercompost stelt daarom herbruikbare bekers uit kunststof ter beschikking. De Bilzenze gemeenteraad keurde zopas de overeenkomst voor 1.000 bekers goed. De bekers zullen in eerste instantie gebruikt worden door het jeugdhuis ‘De Haajf’, vooral bij festivalletjes en fuiven in het jeugdhuis of bij jeugdhuisactiviteiten.

Na een gunstige evaluatie worden de bekers aan dat alle Bilzense verenigingen ter beschikking gesteld. Raadslid Geraerts maakte enkele bedenkingen bij het project, vooral vanuit hygiënisch oogpunt. “Als de bekers niet goed gereinigd worden, vormen er zich schimmels, die ernstige infecties kunnen veroorzaken,” aldus Geraerts. Burgemeester Sauwens benadrukte dat de ontleners de bekers proper en in goede staat terug moeten brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer