Weer vernielingen aan lokalen van chiro Boekt

Vandalen hebben een zetel aan de voorkant van de chirolokalen in Boekt-Zolder in brand gestoken. Eerder waren er al eens ramen ingegooid en kregen ze twee keer ongewenst bezoek. De leiding is het vandalisme beu. “Het moet nu maar eens gedaan zijn,” zeggen ze.

Kdejager

BR>

De chirolokalen in Boekt-Zolder zijn al vaak het mikpunt geweest van vandalen. Om de haverklap worden ramen ingegooid, de afvoerbuizen aan het dak zijn al eens stuk getrapt en twee keer is er al ingebroken. Vrijdag werd een zetel die buiten aan de voorkant van de lokalen was neergezet, in brand gestoken. De afvoerbuis is daardoor helemaal weggesmolten, de buitenmuur is helemaal zwart geblakerd van het roet, ook het houten afdak vertoont brandsporen.

Voor de leiding is de maat nu vol. “Wat hebben ze daar nu aan,” zegt leider Thomas Lemmens. Hij kwam toevallig uit op de brandende zetel.“Het is triestig wat ze hier allemaal uitsteken.” Volgens Thomas zijn al verschillende keren ramen ingegooid, vaak worden er glazen stukgegooid op het basketbalveld, twee keer al is er ingebroken.

Maatregelen

Om het vandalisme tegen te gaan, zijn al verschillende keren maatregelen getroffen. Aan de achterkant van de lokalen heeft de leiding al draad gezet. Volgens verantwoordelijke Frans Vanhemel was dat absoluut noodzakelijk. “Wie daar iets wou uitspoken, kon ongehinderd zijn gang gaan,” zegt hij. “Het was daar een donker hoekje. Daar hebben we dus komaf mee gemaakt en sindsdien gebeurt daar ook veel minder vandalisme.”

Nu wacht de chiro nog op draad en een poort. Dat zou tegen de grote zomervakantie in orde moeten zijn.“Want tijdens de vakanties gebeuren de meest vandalenstreken,” aldus Vanhemel.“

Wij hebben nu ook extra verlichting aangevraagd bij het gemeentebestuur om het vandalisme ook ‘s avonds te verminderen.” Voor de rest staan ze een beetje machteloos. De politie doet geregeld controles, maar tot op heden hebben ze de vandalen nog niet kunnen betrappen. Vandaag (zaterdag) houdt de leiding haar wekelijkse vergadering. Waarschijnlijk worden dan nog bijkomende maatregelen besproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer