Voeren: Bushuisjes en borden met straatnamen vernield

In de Voerense deelgemeente Remersdaal hebben onbekenden opnieuw lelijk huisgehouden en openbaar bezit vernield en beklad. De meeste straatnaamborden en wegwijzers in het Nederlands zijn beklad met zwarte of gekleurde verf en met slogans FW (Fouron Wallon).

²

BR>

Ook twee grote ramen van splinternieuwe bushuisjes zijn deze week vernield. De voorbije twee weken waren een twintigtal nieuwe bushuisjes geplaatst in alle Voerense kerkdorpen.“Een halteplaats voor de bussen van De Lijn en de Waalse TEC inrichten met een bushuisje, borden en dergelijke kost de gemeente 800 euro per stuk. De rest van de kostprijs wordt gedragen door De Lijn. In Remersdaal is zelfs een bushuisje geïnstalleerd op een plaats waar alleen de TEC, het openbaar vervoer van en naar Wallonië, een halteplaats heeft. Dat is dus een service die de gemeente samen met De Lijn aanbiedt aan alle Voerenaars (Franstaligen en Nederlandstaligen). Maar wat nu gebeurt, kan niet meer door de beugel,” zegt burgemeester Broers.

“Als het van mij persoonlijk afhangt, wordt alles wat vernield wordt, opgeruimd en komt er niets meer in de plaats. In Remersdaal zijn verschillende plaatjes van bushaltes besmeurd. Als gemeente zou je toch op meer burgerzin moeten kunnen rekenen. We kunnen ook geen gemeenschapsgeld blijven uitgeven voor voorzieningen die zelfs geen week gerespecteerd worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer