Man die Genkenaar doodsloeg, veroordeeld voor drugs

De 24-jarige Leuvenaar die op 27 maart Dennis Salet met een fles champagne doodsloeg in hotel Oase in Genk, is in zijn stad veroordeeld tot 15 maanden celstraf én een boete van 5.000 euro. Hij stond terecht voor drugsdelicten. Ronny D. moest zich met zeven metgezellen verantwoorden voor de Leuvense strafrechtbank voor de invoer, het gebruik en de verkoop van drugs tussen eind 1999 en eind 2001. De acht werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de 6 en 18 maanden.

Kdejager

BR>

De gevangenisstraf die Ronny D. boven het hoofd hing, was waarschijnlijk de aanleiding dat zijn vriendin haar verjaardag op de avond van 27 maart vierde terwijl ze eigenlijk pas in april jarig is.Dennis Salet was op dat feestje uitgenodigd. Na afloop keerde hij met het koppel terug naar Genk. De twee mannen kregen ruzie in de kamer van Dennis Salet van het hotel, naar verluidt over de prijs van cocaïne. De Leuvenaar heeft dan naar een fles champagne gegrepen en daarmee verschillende keren op het hoofd van Dennis Salet geslagen. De jongeman werd de volgende ochtend bewusteloos aangetroffen en in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht waar hij enkele dagen later overleed.

Ronny D. staat bij de politie bekend als zeer agressief. Na de feiten in Genk kon hij worden ontmaskerd als de overvaller van een krantenwinkel in Leuven. Die werd op donderdag 26 maart gepleegd, de dag voordat hij zijn Genkse vriend zwaar zou toetakelen. Net voor sluitingstijd stapte hij gewapend en gemaskerd de krantenwinkel binnen in de Leuvense Rijschoolstraat binnen en sloeg hij de uitbater neer. Hij ging aan de haal met 600 euro. Met dat geld zou hij overigens zijn verjaardagsfeestje met de fatale afloop gefinancieerd hebben. Naast de gevangenisstraf voor de handel in drugs, riskeert de Ronny D. nog eens zes maanden voor agressief gedrag tegen Leuvense agenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer