Ansoms noemt vonnis doodrijder "bagatellisering verkeersmisdrijven"

CD&V-kamerlid Jos Ansoms noemt het vonnis dat de Hasseltse politierechtbank vrijdag heeft uitgesproken in de zaak van het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf een "bagatellisering van de verkeersmisdrijven en een slag in het aangezicht van alle mensen die ooit een kind hebben verloren in het verkeer".

Belga

De 28-jarige Sacha G. werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2,5 jaar en een boete van 5.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

"Het gaat hier om een opeenstapeling van verkeersmisdrijven door een uitzonderlijk zware verkeersdelinquent", stelt Ansoms. Hij vindt het verbijsterend dat de overleden fietsster zelf voor 75 procent aansprakelijk werd gesteld voor het ongeval omdat de achterlichten van haar fiets niet werkten. "Zachte weggebruikers moeten hun verantwoordelijkheid opnemen, maar de meeste fietsverlichtingen zijn rommel", stelt hij.

In een adem verwijt hij verkeersminister Isabelle Durant "passiviteit wegens het verwaarlozen van de invoering van strenge kwaliteitsnormen voor fietsverlichting".

Voor de dader acht Ansoms "verkeerstherapie" nodig in een daartoe gespecialiseerd centrum. Bij de bespreking van de nieuwe verkeerswet pleitte de CD&V'er al voor een dergelijke therapie, maar de meerderheid stemde het voorstel weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer