Inter-Valencia: Vieri maakt het verschil

Inter Milaan 1 - Valencia 0

ghouben

Een vroege goal van Christian Vieri doet Inter Milaan over veertien dagen met een nipte voorsprong op zak naar Valencia afreizen. In een matige partij namen de Italianen genoegen met hun krappe zege en leken de bezoekers te zelden in staat het roer om te kunnen gooien.

Inter-trainer Hector Cuper schudde meteen een verrassende zet uit de mouw. Zo hield hij Cannavaro en Recoba aan de kant en gooide de Argentijn Hernan Crespo in de strijd. Voor de Zuid-Amerikaan pas het eerste optreden in de basis na drie maanden blessureleed. Een op winst belust Inter moest de eerste kans aan de bezoekers laten, maar de schuiver van Carew kreeg een bestemming naast de kooi van Toldo.

Aan de overzijde zorgde Vieri voor enig gevaar, maar zijn poging zoefde naast. Op het kwartier had de Italiaanse international dan toch zijn prijs beet. Crespo kopte een voorzet van Emre door en Vieri knikte aan de tweede paal ongehinderd binnen. Pas de tweede goal in de Champions League voor het doelpuntenkanon. Inter vond het welletjes, maar de Spanjaarden leken nauwelijks in staat het tij te kunnen keren. Valencia kreeg ook na de pauze het initiatief in handen gegooid, maar veel maakten de bezoekers niet klaar. De partij werd nog ontsierd door een opstootje tussen Emre en Albelda, wat beide spelers de rode kaart kostte. Naarmate de match vorderde zocht Valencia nog nadrukkelijker naar de zo begeerde tegengoal, maar steeds meer werd duidelijk waarom de Spanjaarden de voorbije weken zo moeilijk tot scoren komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer