Ref De Bleeckere leidt halve finale Celtic-Boavista

Frank De Bleeckere beleeft vandaag tijdens Celtic-Boavista naar eigen zeggen het topmoment uit zijn carrière. Opvallend is dat hij de halve finale krijgt waarin met Joos Valgaeren mogelijk een Belg aantreedt. “Geen probleem, Joos kan me helpen”, lacht De Bleeckere.

ghouben

Wat bedoel je met helpen?

De Bleeckere:“Nee, ik meen het. Het kan handig zijn als er een speler dezelfde taal spreekt als jij. Ik geef een voorbeeld: de muur van Celtic wil niet op negen meter gaan staan. Dan kan ik Joos rustig vragen zijn maatst te doen gehoorzamen. In Barcelona - Newcastle deed ik hetzelfde met Kluivert, De Boer en Overmars. Als ze van goeie wil zijn, helpen ze u.”

Vind je het anderzijds niet vervelend. Stel dat Joos in een betwistbare strafschopfase is verwikkeld.

“O, ik vind daar niks vervelends aan. Ik kijk alleen naar de overtreding, niet naar de man die ze maakt. Dat doe ik in de Belgische competitie ook niet. Ik kan het me niet permitteren Joos te bevoordelen. De match komt rechtstreeks op de BBC. Ik ben niet gek.”

Heb je Joos al gesproken?

“Nee. Ik ken hem ook niet persoonlijk. Als ik hem heb gefloten, dateert dat van zijn periode bij Mechelen, want hij vertrok vroeg naar Roda en Celtic. Misschien wisselen we een uur voor de match enkele woorden, als de spelers hun schoenen laten nakijken. Voor het overige worden we volledig afgescheiden van de ploegen.Weet je dat het niet iemand is van Celtic die ons komt oppikken aan de luchthaven, maar iemand van de Schotse federatie.”

Je klinkt zeer enthousiast.

“Ik vind het een toffe match om te fluiten. Bovendien is een halve finale iets heel speciaals, hét toppunt uit mijn carrière. Ik kreeg dit ofwel een kwartfinale in de Champions League. Mijn Europees seizoen kan super worden. Je moet weten dat ik pas acht maanden geleden aansloot bij de Top Class, de dertig besten van Europa. Ik was aangeduid voor het WK voor -20-jarigen dat is uitgesteld en nu sta ik in de halve finale van een Europacup. Ik zit perfect op schema om EURO 2004 in Portugal te halen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer