SK Lommel betaalde nog geen cent aan de Belgische voetbalbond

Om niet geschrapt te worden, moet eersteklasser SK Lommel voor 2 mei haar schulden aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) betalen. Tot op heden zag de KBVB nog geen cent van de club.

Belga

Vorige week bedroeg de bondsschuld nog 7.880 euro. Dit was het bedrag dat de club verschuldigd is aan voetbalclub Comblain, als schadeloosstelling voor een geplande oefenwedstrijd die nooit werd gespeeld. Sindsdien is het bedrag verdubbeld, en de clubs en spelers aan wie Lommel nog geld verschuldigd is kunnen dit nog tot het einde van de maand bij de voetbalbond melden.

Vrijdagmiddag had men bij de voetbalbond geen weet van een schuldaflossing. "We verwachten geen enkel nieuws vanuit het Lommelse kamp voor volgende week", aldus de KBVB.

Vereffenaar Herman Driessen heeft al bevestigd dat hij die bondschulden niet zal betalen omdat er schuldeisers zijn die voorrang krijgen, zoals de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). De betaling van deze bondschuld zal dus van buiten de club moeten komen.

Volgende week krijgt Lommel overigens 50.000 euro aan televisierechten van de KBVB, omdat het dan de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België speelt in La Louvière. Dat geld zal dus niet gebruikt kunnen worden om de bondschulden, waarvan de totale omvang pas op het einde van de maand bekend zal zijn, te betalen.

Dit alles maakt de taak van de vereffenaar er niet makkelijker op in zijn zoektocht naar een overnemer voor het Lommelse stamnummer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer