232 kg cannabis ontdekt in autocar Brussel

In Brussel is vrijdagmorgen 232 kilogram cannabis ontdekt in een Belgische autocar. Zes personen zijn ter beschikking gesteld van het parket. De waarde van de drugs wordt geschat op 1 miljoen euro.

Belga

De politie had verscheidene inlichtingen gekregen over een grote hoeveelheid drugs die op de bus zou verborgen zitten. De bus, die reist tussen Nederland en Marokko, werd vrijdag rond 04.00 uur tegengehouden in de buurt van het Zuidstation in Brussel. Eerst werd de bus naar de politiekazerne in Etterbeek begeleid.

Een twaalftal politieagenten en technici demonteerden het voertuig. Na 5 uur zoeken vonden ze de drugs. Hoe de cannabis precies verstopt was, is voorlopig onduidelijk. Het staat wel vast dat de bus eerder één keer in Spanje en twee keer in Frankrijk tevergeefs werd doorzocht.

Eén van de zes opgepakten heeft al bekentenissen afgelegd. De bus is eigendom van een Brussels reisagentschap. Een of meerdere eigenaars zouden deel uitmaken van de zes opgepakte personen. De Brusselse onderzoeksrechter Patrick Collignon heeft het onderzoek in handen./.TVP/GEL ./. 112030 APR 03

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer