Cathay Pacific schrapt 37 procent van haar vluchten

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hongkong schrapt 37 procent van haar vluchten om de financiële impact van de oorlog in Irak en de longziekte SARS te beperken. Het gaat om 184 vluchten naar 19 bestemmingen in Europa, Australië en de Verenigde Staten, maar ook naar Taipei, Osaka en Singapore. Het is al de derde keer sinds eind maart dat de luchtvaartmaatschappij vluchten moet schrappen wegens de scherpe daling van het aantal passagiers en reserveringen.

Belga

Cathay heeft ook zijn vooruitzichten omtrent de resultaten over het eerste trimester naar beneden herzien. Volgens de maatschappij hebben de oorlog in Irak en SARS een ongunstige impact op haar resultaten.

De toeristische industrie in Hongkong heeft erg te lijden onder de SARS-epidemie, die al aan 32 mensen het leven kostte. De luchtvaartmaatschappijen kregen het hard te verduren sinds de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vorige week adviseerde om Hongkong en de Chinese provincie Guandong te vermijden. De dagelijkse stroom toeristen op de luchthaven Chek Lap Kok viel terug van 80.000 naar 30.000. In sommige vijfsterrenhotels bedraagt de bezettingsgraad maar 10 procent in plaats van de normale 90 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer