Toeristen vermist in Sahara - Duits parket onderzoekt terrorisme

De Duitse regering vreest dat de toeristen die in Algerije in de Sahara verdwenen zijn, ontvoerd zijn door een terreurgroep. Het federale parket van Duitsland heeft een onderzoek in die richting geopend, meldt het weekblad

Der Spiegel

in zijn jongste editie, die maandag verschijnt.

Belga

De Algerijnse autoriteiten zijn ervan overtuigd dat de verdwijning het werk is van moslimterroristen en hebben dat volgens Der Spiegel aan Berlijn laten weten. Het federale parket in Kralsruhe opende begin april een gerechtelijke onderzoek tegen een "onbekende terreurgroep", aldus nog het weekblad. Maar tot dusver werd geen enkel concreet element gevonden.

Het parket was zaterdagmorgen niet bereikbaar voor uitleg. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei enkel dat "geen enkele mogelijkheid uitgesloten kon worden".

Volgens de Algerijnse pers was een groep moslimextremisten onder leiding van Mokhtar Belmokhtar actief in de driehoek Ouargla (800 kilometer ten zuiden van Algiers), Djanet en Tamanrasset (1.900 kilometer zuidwaarts), waar 31 toeristen verdwenen. De toeristen reisden in zeven verschillende groepen. Belmokhtar bedrieigde enkele jaren geleden de rally Parijs-Dakar.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Otto Schily, zei woensdag dat agenten van de Duitse speciale troepen in Algerije waren om eventueel advies aan de autoriteiten te geven in de zaak van de vermisten. Het gaat om vijftien Duitsers, tien Oostenrijkers, vier Zwitsers, een Nederlander en een Zweed. Sommigen van hen worden sinds 19 februari vermist. Ze reisden zonder gids.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer