Nog twee Oostenrijkers vermist in Algerije

Het Oostenrijkse ministerie van buitenlandse zaken heeft vrijdag bekendgemaakt dat nog eens twee Oostenrijkers vermist worden in Algerije. In totaal zijn er sinds eind februari al 31 buitenlanders in Algerije verdwenen: een Nederlander, 16 Duitsers, 4 Zwitsers en nu dus 10 Oostenrijkers.

AP Ned

Het Algerijnse persbureau APS berichtte donderdag reeds over twee nieuwe vermisten maar zei niet welke nationaliteit ze hadden. Het bleek om twee bergbeklimmers uit Tirol te gaan die sinds 17 maart door Algerije reisden. Vrijdag daagden zij niet op in Tunesië, waar hun boot naar Europa vertrok. Het is niet ongewoon dat bergbeklimmers een tijdlang geen contact hebben met het thuisfront, maar de mannen waren ook door het deel van de Sahara getrokken waar de andere vermisten verdwenen.

Zwitserland heeft Algerije intussen gevraagd om er alles aan te doen de levens van de 31 toeristen niet in gevaar te brengen. Donderdag vertrok een door het Algerijnse leger beschermd konvooi met geëvacueerde Europese toeristen naar Tunesië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer