Rechtenstudent bekent ontvoeringsmoord op Duitse bankierszoon

De 28-jarige rechtenstudent Magnus Gäfgen heeft vrijdag voor de rechtbank van Frankfurt de ontvoering van en moord op de 11-jarige bankierszoon Jakob von Metzler bekend.

AP Ned

De bekentenis komt twee dagen nadat de rechtbank eerdere verklaringen van Gäfgen waarin deze de moord toegaf verwierp, omdat de politie door hem te bedreigen met grof geweld een ongeoorloofd pressiemiddel gebruikte.

Gäfgen zei tegenover de rechtbank dat hij toen hij het plan opvatte om Von Metzler te ontvoeren niet van plan was geweest om de jongen te vermoorden. Hij zei tot de ontvoering besloten te hebben om indruk te maken op een vriendin met het geld dat hij met de ontvoering hoopte te verdienen. De soms in tranen uitbarstende Gäfgen zei dat hij hoopte dat zo zijn liefde voor haar beantwoord zou worden.

Op 1 oktober vorig jaar werd in een meertje in de omgeving van Frankfurt op aanwijzing van Gäfgen het lijk van Von Metzler gevonden. Volgens het openbaar ministerie was de jongen waarschijnlijk al op de dag van zijn ontvoering, drie dagen eerder, om het leven gebracht.

Gäfgen, in wiens appartement het volledige losgeld van 1 miljoen euro terug werd gevonden, was een bekende van de familie en gaf Jakob von Metzler bijles. De politie vermoedde al in een vroeg stadium dat Gäfgen achter de ontvoering zat en had de student onder meer geobserveerd bij het ophalen van het losgeld. Toen de bankierszoon vervolgens niet werd vrijgelaten werd Gäfgen gearresteerd.

De familie Von Metzler is een van de oudste bankiersfamilies van Duitsland en grootaandeelhouder van het oudste financiële instituut dat nog in handen van de oprichters is, de in 1674 opgerichte en in Frankfurt gevestigde Von Metzler bank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer