Lokeren - Lommel: forfait is niet zeker

Best mogelijk dat de feiten vandaag alweer achterhaald zijn. Maar toch. Zoals de kaarten gisteren lagen, speelt een jeugdige Lommelse delegatie, bestaande uit beloften en Uefa’s en onder de leiding van beloftencoach Alex Verniers, zaterdag de competitiewedstrijd in Lokeren.

ghouben

Meer zelfs, ook woensdag mogen ze Lommel verwachten in La Louvière, waar een finaleplaats in de Beker van België op het spel staat. Meester Driessen,de vereffenaar, gaf gisteren zijn fiat. Lokeren - Lommel is een uitgestelde wedstrijd van 1 februari, op de 20ste speeldag. De jonge gasten die zaterdag op Daknam aantreden, waren in februari niet speelgerechtigd.

Dus verliest Lommel sowieso met 5-0? “Niet noodzakelijk”, aldus een specialist van de bond. “Die jongens hadden in februari nog geen licentie voor eerste klasse,maar waren wel aangesloten bij Lommel. Het reglement is voor interpretatie vatbaar. Bij een klacht moet het Sportcomité oordelen. Maar als je mijn mening vraagt, heeft zo’n klacht weinig kans van slagen.”

Voor Antwerp - Lommel in het paasweekend moet Lommel uitstel vragen aan de bond.Het merendeel van de beloften neemt dan deel aan een paastornooi in Italië.De waanzin ten top.

Het initiatief om met jonge spelers verder te gaan komt van de vzw rond Dirk Vanden Boer. Vanden Boer en zijn achterban klampen zich met de moed der wanhoop vast aan het stamnummer 1986, hopen het oude Lommel een doorstart te laten nemen in derde klasse. Maar werken op die manier danig op de heupen van jeugdvoorzitter Michel Beckers, die gewonnen is voor een Noord-Limburgse fusieclub en toenadering heeft gezocht bij Overpelt-voorzitter Creemers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer