Toekomst Berchem Sport blijft onzeker

Met de vrijlating van voorzitter Vasken Cavatti zijn voor Berchem alle problemen nog niet van de baan. De komende dagen zijn beslissend voor de toekomst van de club. Gisteravond laat vond een richtinggevende vergadering plaats, die bij het ter perse gaan nog niet was afgelopen. Juridisch is Berchem Sport momenteel een stuurloos schip. Dankzij de goede wil en inzet van een aantal medewerkers, van de technische staf, spelers en supporters gaat het leven binnen de club ogenschijnlijk verder zoals voor de inval van het gerecht. Ondertussen wordt naar oplossingen gezocht om het schip weer drijvende te krijgen.

ghouben

Woensdagavond was er nog een late vergadering gepland met alle betrokken partijen.Voorzitter Cavatti mag momenteel geen commentaar of interviews geven. De vraag blijft dus of hij zelf de touwtjes opnieuw in handen neemt, of er mogelijk een witte raaf neerstrijkt die bereid is de gekende (en mogelijk ongekende) schulden te betalen of om samen te werken met Cavatti om uit de huidige onzekere toestand te geraken. In het slechtste geval moeten de boeken worden neergelegd. Dan wordt het stamnummer gered, maar zijn alle financiële en sportieve inspanningen van de voorbije seizoenen voor niets geweest en zakt de club naar vierde provinciale. Het blijft koffiedik kijken, al tikt de klok ongenadig voort.Volgende week worden immers de licenties voor tweede klasse onderzocht.

Blijft Berchem overeind en wordt het volgend seizoen tweede of derde klasse, dan moet dringend werk gemaakt worden van een degelijke structuur, waarin naast aan het sportieve eindelijk ook de nodige aandacht wordt besteed aan het commerciële, administratieve en scoutingswerk, zaken die tot nog toe stiefmoederlijk werden behandeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer