Fisichella wint GP van Brazilië

Zo goed als zeker wordt de Italiaanse F1-rijder Giancarlo Fisichella toch nog de winnaar van de GP van Brazilië. De FIA heeft een fout ontdekt in de tijdopname en brengt morgen de racecommissarissen opnieuw samen in Parijs, waar ze zich over het dossier buigen.Wellicht verliest Kimi Raikkonen zijn eerste plaats.

ghouben

Fisichella reed zondag aan de leiding toen Mark Webber en Fernando Alonso zwaar crashten. De race, die 71 ronden had moeten duren, werd in ronde 55 vroegtijdig afgevlagd. Fisichella was al een feestje aan het bouwen, maar het reglement zegt dat in zo’n geval de stand op twee ronden vóór de rode vlag als uitslag geldt. De stand na ronde 53 dus en toen reed Fisichella nog áchter Raikkonen, die dan ook als racewinnaar werd uitgeroepen.

De FIA heeft nu bewijzen ontvangen (van Jordan-Ford en/of Ferrari?) dat Fisichella al aan rondje 56 was begonnen toen de race werd gestopt. Als dat vrijdag bevestigd wordt, geldt de stand na ronde 54 en toen reed Fisichella wél aan de leiding. “Het team heeft belangrijke gegevens naar de FIA gestuurd,” aldus Fisichella.“Ik begon aan mijn 56ste ronde en 12 seconden later kwam de rode vlag uit. Maar ik hoop nog niet, ik wil niet opnieuw ontgoocheld worden. En er zal altijd irritatie blijven omdat ik niet op het hoogste podium mocht en niet echt heb kunnen vieren.”

Als Fisichella tot winnaar wordt uitgeroepen, zou het zijn eerste F1- overwinning zijn.Voor het Jordanteam zou het de vierde zijn, precies in de 200ste race van het team. De posities na ronde 54 waren: Fisichella, Raikkonen, Alonso, Coulthard, Frentzen, Villeneuve, Webber, Trulli en Ralf Schumacher.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer