Rechter stuurt broer Mahassine naar de cel

Een incident dat zich op 13 november vorig jaar in Leopoldsburg voordeed en waarin Pukkelpoporganisator en Vlaams parlementslid Chokri Mahassine (SP.A) en zijn broer Jamal (44) betrokken waren, kreeg gisteren zijn beslag voor de Hasseltse correctionele rechtbank.

ghouben

Jamal is bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf maanden en een geldboete van 1.500 euro voor weerspannigheid en het toebrengen van slagen en verwondingen aan twee politie-inspecteurs. Hij moet aan de beide politiemannen schadevergoedingen van in totaal 1.668 euro betalen. Chokri werd niet vervolgd.

De inspecteurs waren die novemberdag met hun dienstvoertuig naar de rotonde in het centrum gereden, waar een beschonken man met een klein kind op de arm was gesignaleerd. Het bleek te gaan om Jamal. Kort nadat de politiepatrouille aankwam, stopte ook Chokri, die op de hoogte was gebracht van het vreemde gedrag van zijn broer. Hij stelde voor om het kind, en later - na diens verhoor - zijn broer naar huis te brengen.

Volgens de raadsman van de twee inspecteurs kwam het in het politievoertuig tot een zware woordenwisseling tussen beide broers. Jamal zou uitzinnig van woede zijn geraakt en keerde zich tegen de politiemannen die hem wilden boeien. De inspecteurs kregen enkele rake klappen te incasseren. Eén van hen liep door een stamp een meniscusletsel aan de rechterknie op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer