Wellen: Gewapende overval op zaakvoerder Axa-bank

Twee mannen hebben woensdagvoormiddag zaakvoerder Bamps van de bank- en verzekeringsinstelling Axa in de Bloemenstraat in Wellen proberen te overvallen. Ze vuurden een aantal schoten af met een handvuurwapen en probeerden het veiligheidsglas kapot te slaan met een hamer. Uiteindelijk moest het tweetal afdruipen zonder buit.

ghouben

De twee overvallers kwamen rond 9.45 uur het kantoor binnengestapt.“ Voor het beveiligde glas aan de balie bleven ze staan,” vertelt de vrouw van de zaakvoerder.“M’n man herkende ze onmiddellijk. De twee mannen waren dinsdag al eens hier geweest voor een financiering. Omdat m’n man hen niet verstond en vertrouwde, weigerde hij op hun vraag in te gaan. Hij liet ze niet binnen in het kantoor. Ze vertrokken toen met de boodschap dat ze vandaag (woensdag) zouden terugkomen met iemand die het Nederlands wel beheerste. En inderdaad, ze stonden er weer.Alleen hadden ze in plaats van een tolk een revolver bij. Die financiering was duidelijk een uitvlucht. Eén overvaller haalde een handvuurwapen uit z’n jas en bedreigde de zaakvoerder.Hij loste een drietal schoten. M’n man vluchtte onmiddellijk naar de woonkamer naast het kantoor. Ik zat daar al. Hij wou alleen de deur op slot doen. Ik belde meteen de politie,” gaat de vrouw voort.

De dieven probeerden met een vuisthamer het glas aan diggelen te slaan. De scherven vlogen in het rond. Het glas plooide wel, maar begaf niet. “Vanuit het raam van de woonkamer zag ik de twee dieven in de richting van hun auto lopen. Ze vertrokken in een donkere BMW. Toen wisten we dat de kust veilig was,” weet de vrouw nog. Er werd niets buit gemaakt.

De recherche van de lokale politie van het kanton Borgloon kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Ook het parket werd op de hoogte gebracht.De dieven reden vermoedelijk weg in de richting van het kruispunt ‘De Blijenhoek’ dat vlakbij ligt. Van daaruit kunnen ze in vier richtingen zijn gereden. Gisteravond ontbrak nog elk spoor van de daders.

Aan de hand van een persoonsbeschrijving gaan er wel robotfoto’s worden gemaakt om zo de brutale dieven op te sporen. Even na de overval hoorden de buren wat er zich in hun straat had afgespeeld. Ze kwamen uit de lucht gevallen. “Het is hier altijd een komen en gaan van auto’s. Dan let je daar zo niet op,” reageren ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer