Halve finales heen UEFA: FC Porto wint met 4-1 van Lazio

FC Porto heeft een flinke optie genomen op de finale van de UEFA-beker. De Portugese ploeg won donderdagavond thuis met 4-1 van het Italiaanse Lazio Roma, in de heenwedstrijd van de halve finales. De terugwedstrijd wordt op 24 april gespeeld.

Belga

Lazio was nochtans goed gestart. Al na vijf minuten schoot Claudio Lopez de Romeinen op voorsprong. Onmiddellijk nadien nam de thuisploeg het heft echter in handen. Via Maniche (10e minuut), tweemaal Derlei (27e en 50e) en Postiga (57e) werd het uiteindelijk nog 4-1.

In de andere heenwedstrijd van de halve finales speelden Celtic Glasgow en Boavista Porto 1-1 gelijk. Rode Duivel Joos Valgaeren devieerde in de 48e minuut een voorzet van Filipe Amunciaco in eigen doel. Celtic liet zich niet van de wijs brengen en scoorde amper een minuut later via Henrik Larsson de gelijkmaker. De Zweedse aanvaller miste in de 75e minuut nog een strafschop. De kans dat er in de finale in Sevilla straks twee teams uit Porto tegenover elkaar staan groeit is niet ondenkbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer