Antwerpse dancinguitbaters tegen sluitingsuur

Vijf uitbaters van Antwerpse dansclubs (Club Industria, Phil Collins Club, Café Local, Club Geluk en Café d'Anvers) zijn gekant tegen een sluitingsuur voor discotheken. Ze krijgen daarbij de steun van de VLD-senatoren Jean-Marie Dedecker en Vincent Van Quickenborne, die het wetsvoorstel ter zake terug naar de Kamer hebben gestuurd.

Belga

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed dat discotheken verplicht om te sluiten tussen 6.00 uur 's morgens en 20.00 uur 's avonds. De indieners van het voorstel willen zo zorgen voor minder overlast en iets doen aan de verkeers- en drugsproblematiek in en rond discotheken. Het voorstel voorziet wel dat de lokale overheden uitzonderingen kunnen toestaan.

De Antwerpse discotheekuitbaters en de senatoren die hen steunen, vinden dat het voorstel gebaseerd is op drogredenen. Een sluitingsuur zal de problemen niet oplossen en zal de door een amalgaam van taksen geplaagde sector alleen maar schade toebrengen, menen ze. Bovendien denken ze dat een sluitingsuur discotheekgangers naar illegale en verborgen fuiven zal jagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer