Directeur voor rechter wegens verdrinking scholier

Vijf mensen uit de regio Charleroi, onder wie een directeur en twee toezichters van een school, moeten voor de correctionele rechtbank van Charleroi verschijnen voor onvrijwillige doodslag op een jongen van 17.

Belga

Op 10 september 1998 viel de jongen, die aan zwakzinnigheid leed, rond 8.30 uur in de Samber in Leernes, nabij Fontaine-l'Evêque. Hij verdronk toen hij gekneld raakte tussen de sluizen.

De adolescent was die ochtend zoals gewoonlijk naar zijn school in Leernes vertrokken. Vlakbij de school stapte hij samen met andere leerlingen van de schoolbus. De bushalte was sinds enkele dagen van plaats veranderd door de wegenwerken in de buurt van de school. Om die reden ging een toezichter de leerlingen elke ochtend ophalen aan de bushalte.

Toen de bus op de dag van de feiten aan de verplaatste halte aankwam, was de toezichter er echter nog niet. De bus was iets te vroeg. Het slachtoffer, een waaghals, klom op een muur, maar verloor zijn evenwicht en viel in de Samber. De toezichters kwamen enkele minuten te laat aan. Het levenloze lichaam van de jongen werd later op de dag, geklemd tussen de sluizen, teruggevonden.

De schooldirecteur, de twee toezichters, de chauffeur van de autobus en de begeleidster moeten zich allemaal voor de rechter verantwoorden.

De zaak wordt voortgezet op 21 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer