Basket: Soba wil met schone lei herbeginnen in provinciale

Het was bepaald niet het beste jaar voor de Antwerpse clubs in derde klasse. Enkel Sint Jan kwam er zonder kleerscheuren en zelfs versterkt uit. Nick Verrept moest vorig seizoen met zijn Soba dikwijls optornen tegen overmacht, zoals hier tegen Dave D’Haens, ex-Soba maar nu Aalstar.

ghouben

Ticino is sinds zaterdag officieel gered, maar dankt dat meer aan de verliespartijen van zijn tegenstanders dan aan de eigen verdiensten. En sinds gisteren is ook geweten dat Danny Herman stopt als speler. Soba degradeert vrijwllig en neemt een nieuwe start in tweede provinciale. De wil om er iets van te maken is meer dan ooit aanwezig. De club gaat volgend seizoen dus lager herbeginnen. De hele huidige kern zoekt ergens onderdak en Dirk Van Son heeft daar begrip voor.

“Veel van die jongens zijn nog met hun hart bij ons.Maar als je ziet hoe de basketsport geëvolueerd is,begrijp je dat ze hun kwaliteiten ten gelde wilen maken. Met Soba gaan we opnieuw bouwen,vooral met jeugd.Dat is ook de wens van de meeste van onze medewerkers. We willen sterk terugkomen met een optimaal gestructureerde werking. Meer met eigen spelers en met eigen trainers. Zo blijft Guy Haerbos bij ons een jeugdploeg coachen, komt Jan Berghmans terug en schakelen we eigen spelers in zoals Nick Verrept en Kenneth Meuleman.”

“Niet dat we me de club direct naar eerste provinciale willen, hoewel dat ons doel blijft, maar we willen het rustig doen. Leren van de positieve en negatieve ervaringen die we hebben doorgemaakt.”

Nic Verrept, de 23-jarige foward van de eerste ploeg is nog met verscheidene clubs aan het onderhandelen, maar blijft wel als jeugdtrainer bij Soba.“Ik ben 16 jaar bij de club en heb hier zowat alles beleefd. Dat vaag je niet weg en dat zal zal ik ook nooit vergeten. Titels, bekers, thrillers, nog een paar toffe jaren in derde klasse.Voor zo’n club doe je iets meer.

Bij Sint Jan blikken ze al bij al tevreden terug op het voorbije seizoen. Er zaten wel dipjes in het verloop van de uitslagen, maar het imago van een volwaardige derdeklasser werd toch vastgezet. “Voor volgend seizoen zijn we bijna rond met de ploeg”, vertelt manager De Cleene.“De hele kern zou blijven. Zelfs Senne Geukens, reeds voor vast bij Duvel aangekondigd, is er wellicht nog bij. Dat ligt volledig in de opgaande lijn die we voor onze club voor enkele jaren hadden uitgestippeld.”

Bij Ticino is zijn ze na de klappen van de vorige weken al aan de tafel gaan zitten.“Met Danny Herman werd overeengekomen dat hij niet meer speelt maar wel in de club blijft als jeugdcoördinator en als coach van de miniemen. “Ik onderhandel nog wel met een senioresploeg als coach”, vertelt Danny zelf, “maar daar kan ik nog geen uitsluitsel over geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer